Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- olivolja
Tillbehör
Bulgur (Vete)
125 g
Tzatziki
Gurka
½ st
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Rosmarinstekt kyckling
Minutfilé
330 g
Salt
½ tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Svartpeppar
Olivolja
Ruccolasallad
Gurka
½ st
Rödlök
½ st
Ruccola
30 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 554 kcal
- Fett 15 g
- Kolhydrater 55 g
- Protein 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Tilbehör: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Tzatziki: Grovriv gurka och lägg i en skål. Blanda med pressad vitlök, matyoghurt, salt och nymalen svartpeppar.
- Rosmarinstekt kyckling: Krydda minutfilé med salt, torkad rosmarin och nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek kycklingen ca 3 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Ruccolasallad: Skär resten av gurkan i mindre bitar och strimla rödlök tunt. Lägg allt i en skål och blanda med ruccola, olivolja, salt och nymald svartpeppar.
- Servera rosmarinstekt kyckling med bulgur, tzatziki och ruccolasallad.