Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- sparat pastavatten
- salt
- svartpeppar
Pastasås
Gul lök
1 st
Cocktailtomater
125 g
Tonfisk i olja (Fisk)
1 förp
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Crème fraiche med feta och tomat (Mjölk, Laktos)
½ förp
Sparat pastavatten
1 dl
Salt
Svartpeppar
Till servering
Tagliatelle (Vete)
200 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Chili flakes
Mixsallad
30 g
Cocktailtomater
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 685 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 78 g
- Protein 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
- Förberedelser: Hacka gul lök. Halvera cocktailtomat. Häll av tonfisk.
- Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl pastavatten när du häller av pastan.
- Pastasås: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs gul lök ca 3 min. Tillsätt cocktailtomater och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt crème fraiche med feta och tomat och sparat pastavatten. Koka upp och blanda ner i den använda pastakastrullen tillsammans med avhälld pasta och tonfisk. Smaka av med lite salt och rikligt med nymald svartpeppar.
- Finriv parmesanost. Servera krämig tagliatelle i djupa tallrikar. Toppa med riven parmesan, chili flakes (valfritt), tomater och mixsallad.