30-40
Laktosfri
Köttbullar i tomatsås med mezze maniche, cocktailtomater och ruccola
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- selleri,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- rödvinsvinäger
- socker
- kycklingbuljong
- svartpeppar
- sambal oelek
- salt
- ströbröd
- mjölk
- vitvinsvinäger
Tomatsås
Bananschalottenlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Rödvinsvinäger
1 tsk
Krossade tomater
1 förp
Socker
½ tsk
Kycklingbuljong
½ tärning
Svartpeppar
Köttbullar
Bananschalottenlök
½ st
Nötfärs
250 g
Sambal oelek
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Ströbröd
2 msk
Mjölk (Mjölk)
3 msk
Olivolja
Tomat - och sellerisallad
Cocktailtomater
250 g
Selleristjälk (Selleri)
1 st
Olivolja
2 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Pasta
Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Näringsvärde per portion
- Energi 744 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 93 g
- Protein 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du inget lock till stekpannan går det bra att använda lite aluminiumfolie istället.
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
- Tomatsås: Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt rödvinsvinäger, krossade tomater, socker, smulad kycklingbuljong och nymald svartpeppar. Koka ca 5 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Köttbullar: Finhacka bananschalottenlök och lägg i en bunke. Blanda ner nötfärs, sambal oelek, pressad vitlök, salt, nymald svartpeppar, ströbröd och mjölk. Forma till 8-10 köttbullar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn köttbullarna ca 2 min.
- Häll tomatsåsen över köttbullarna och sjud under lock (se tips) ca 10 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Var försiktig när du häller på tomatsåsen, det kan stänka när både stekpanna och sås är varmt.
- Koka mezze maniche enligt anvisning på förpackningen.
- Tomat - och sellerisallad: Halvera cocktailtomater och strimla selleristjälk, lägg allt i en skål. Blanda ner olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar i skålen. Grovhacka ruccola. Blanda ner ruccola vid servering.
- Servera köttbullar i tomatsås med mezze maniche och tomat - och sellerisallad.