Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- vatten
- vitvinsvinäger
- neutral olja
- sambal oelek
- salt
- svartpeppar
Tillbehör
Jasminris
125 g
Koriander
20 g
Limekyckling
Minutfilé
330 g
Lime
1 st
Socker
½ msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 ½ msk
Vatten
2 msk
Vitvinsvinäger
1 ½ msk
Malen ingefära
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Neutral olja
2 msk
Vatten
½ dl
Sallad
Kålrabbi
½ st
Gurka
1 st
Neutral olja
Sambal oelek
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 594 kcal
- Fett 16 g
- Kolhydrater 66 g
- Protein 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Tilbehör: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Limekyckling: Strimla minutfilé. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg limeskalet i en bunke. Vispa ner socker, kinesisk soja, vatten, vitvinsvinäger, malen ingefära och pressad vitlök. Blanda ner kycklingen. Låt stå till punkt 4.
- Sallad: Skala kålrabbi med en vass kniv och skär i tunna stavar. Tärna gurka. Lägg allt i en skål. Blanda med pressad saft från halva den använda limen, lite neutral olja, sambal oelek, salt och nymald svartpeppar. Klyfta resten av limen.
- Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Plocka upp kycklingen från marinaden (men spara marinaden) och stek kycklingen ca 3 min.
- Häll på marinaden och vatten. Låt sjuda ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Servera limekyckling med nykokt ris, krispig sallad och limeklyftor. Toppa med koriander!