Fiskgratäng med torsk, tomat, mozzarella och pressad potatis
30-40
Utan gluten

Fiskgratäng med torsk, tomat, mozzarella och pressad potatis

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • salt
  • svartpeppar

Gratängsås

Gul lök
1 st
Morot
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Peppar- och fänkålsmix (Senap)
½ förp
Kycklingbuljong
1 tärning
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Salt
Svartpeppar

Fiskgratäng

Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Peppar- och fänkålsmix (Senap)
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
½ förp

Grönt

Snackgurka
1 st
Mixsallad
30 g

Pressad potatis

Potatis
400 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 527 kcal
  • Fett 18 g
  • Kolhydrater 51 g
  • Protein 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Gratängsås: Hacka gul lök. Skala och tärna morot smått. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök, morot och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, peppar- och fänkålsmix och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 7 min.
  3. Skala och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Halvera de större potatisarna för kortare koktid. 
  4. Gratängsås: Tillsätt vispgrädde till såsen. Koka upp och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  5. Fiskgratäng: Skär torskfilé i mindre bitar. Krydda med salt och ½ tsk peppar- och fänkålsmix. Lägg fisken i en ugnsform och slå över såsen. Bryt mozzarella över. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min, tills fisken är klar.
  6. Grönt: Tärna snackgurka och lägg i en salladsskål tillsammans med mixsallad.
  7. Pressad potatis: Häll av potatis. Pressa potatisen med en potatispress direkt på tallrikarna (har du ingen press, går det lika bra att äta potatisen som den är).
  8. Servera fiskgratäng med pressad potatis, gurka och mixsallad.