30-40
Utan gluten
Fiskgratäng med torsk, tomat, mozzarella och pressad potatis
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- kycklingbuljong
- salt
- svartpeppar
Gratängsås
Gul lök
1 st
Morot
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Peppar- och fänkålsmix (Senap)
½ förp
Kycklingbuljong
1 tärning
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Salt
Svartpeppar
Fiskgratäng
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Peppar- och fänkålsmix (Senap)
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
½ förp
Grönt
Snackgurka
1 st
Mixsallad
30 g
Pressad potatis
Potatis
400 g
Näringsvärde per portion
- Energi 527 kcal
- Fett 18 g
- Kolhydrater 51 g
- Protein 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Gratängsås: Hacka gul lök. Skala och tärna morot smått. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök, morot och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, peppar- och fänkålsmix och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 7 min.
- Skala och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Halvera de större potatisarna för kortare koktid.
- Gratängsås: Tillsätt vispgrädde till såsen. Koka upp och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Fiskgratäng: Skär torskfilé i mindre bitar. Krydda med salt och ½ tsk peppar- och fänkålsmix. Lägg fisken i en ugnsform och slå över såsen. Bryt mozzarella över. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min, tills fisken är klar.
- Grönt: Tärna snackgurka och lägg i en salladsskål tillsammans med mixsallad.
- Pressad potatis: Häll av potatis. Pressa potatisen med en potatispress direkt på tallrikarna (har du ingen press, går det lika bra att äta potatisen som den är).
- Servera fiskgratäng med pressad potatis, gurka och mixsallad.