Fläskkotlett med ugnsrostade rotfrukter och dragonsås
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- flytande margarin
- vatten
- köttbuljong
- svartpeppar
Ugnsrostade rotfrukter
Rödbeta
1 st
Morötter
300 g
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Dragonsås
Gul lök
½ st
Flytande margarin
½ tsk
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
1¼ dl
Vatten
2 msk
Köttbuljong
¼ tärning
Torkad dragon
2 tsk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1½ tsk
Salt
Svartpeppar
Fläskkotlett
Fläskkotlett
300 g
Flytande margarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Ugnsrostade rotfrukter: Skala och skär rödbeta och morötter i klyftor. Klyfta potatis. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja och lite salt. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills rotfrukterna är klara och fått fin färg.
- Dragonsås: Finhacka gul lök. Hetta upp flytande margarin i en kastrull och fräs löken ca 3 min. Tillsätt Milda mat, vatten, smulad köttbuljong, torkad dragon och dijonsenap. Koka upp och sjud till steg 4. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Fläskkotlett: Skär bort ev fettkant på fläskkotletten. Skär sedan köttet i 2 jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp flytande margarin i en stekpanna och stek köttet ca 3 min per sida. Slå över dragonsåsen och sjud ca 2 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Servera fläskkotlett med dragonsås och rotfrukter.