Rostad paprikasoppa med färsk oregano, surdegsbaguette och bönspread
30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Rostad paprikasoppa med färsk oregano, surdegsbaguette och bönspread

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • vatten
  • tomatpuré
  • vitvinsvinäger
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar

Rostad paprikasoppa

Röd paprika
2 st
Tomat
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
1 krm
Vatten
4 ½ dl
Tomatpuré
1 msk
Torkad oregano
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt

Bönspread

Vita bönor
1 förp
Citron
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
2 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Till servering

Surdegsbaguette (Vete)
1 st
Oregano
10 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 573 kcal
  • Fett 16 g
  • Kolhydrater 88 g
  • Protein 19 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Grädda surdegsbaguetten enligt anvisning på förpackningen. 
  2. Rostad paprikasoppa: Halvera röd paprika och tomat. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
  3. Bönspread: Häll av och skölj vita bönor. Skölj citronen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg bönor, citronskal, pressad citronsaft, pressad vitlök, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar i en mixerbunke. Mixa slätt.
  4. Rostad paprikasoppa: Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull eller stekgryta. Stek lök, pressad vitlök och chili flakes ca 2 min. Tillsätt de rostade grönsakerna, vatten, tomatpuré, torkad oregano, vitvinsvinäger och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 3 min. Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt.
  5. Toppa rostad paprikasoppa med oreganoblad. Servera med surdegsbaguette och bönspread.