Stekt halloumi med bulgur- och bönsallad
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- sambal oelek
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
- flytande margarin
Dressing
Lime
1 st
Sambal oelek
ca 1 tsk
Neutral olja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Bulgursallad
Bulgur (Vete)
1 dl
Svarta bönor, (190 g)
1 förp
Salladslök
1 förp
Tomat
2 st
Ruccola
30 g
Till servering
Halloumi (Mjölk, Laktos)
100 g
Flytande margarin
½ tsk
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något.
- Dressing: Pressa limesaft i en liten skål. Blanda med sambal oelek (efter smak) och neutral olja. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Bulgursallad: Häll av och skölj svarta bönor. Strimla salladslök och skär tomat i mindre bitar. Lägg allt i en salladsskål och blanda med kokt bulgur, ruccola och dressingen.
- Hetta upp flytande margarin i en stekpanna. Skiva halloumi och stek den ca 2 min per sida, tills osten har fått fin färg.
- Servera bulgursallad med nystekt halloumi.