Stekt halloumi med bulgur- och bönsallad

ViktVäktarna

Vegetariskt
11
Points®värde per portion

Stekt halloumi med bulgur- och bönsallad

3.9 (381)
Under 35 min
7 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Sambal oelek
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • flytande margarin
Lime
1 st
Sambal oelek
ca 1 tsk
Olja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Bulgur
1 dl
(Vete)
Svarta bönor, (190 g)
1 förp
Salladslök
1 förp
Tomat
2 st
Ruccola
30 g
Halloumi
100 g
(Mjölk, Laktos)
Flytande margarin
½ tsk
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något.
 Pressa limesaft i en liten skål. Blanda med sambal oelek (efter smak) och neutral olja. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
 Häll av och skölj svarta bönor. Strimla salladslök och skär tomat i mindre bitar. Lägg allt i en salladsskål och blanda med kokt bulgur, ruccola och dressingen.
Hetta upp flytande margarin i en stekpanna. Skiva halloumi och stek den ca 2 min per sida, tills osten har fått fin färg.
Servera bulgursallad med nystekt halloumi.
Smaklig måltid!