Kycklingwok teriyaki med äggnudlar

ViktVäktarna

Laktosfri
11
Points®värde per portion

Kycklingwok teriyaki med äggnudlar

3.97 (822)
Under 35 min
6 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
Rödlök
½ st
Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st
Kycklingfilé
300 g
Olja
1+1 tsk
Salt
2 krm
Teriyakisås
1 förp
(Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
Äggnudlar, (125 g)
1 förp
(Ägg, Vete)
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Strimla rödlök. Dela broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Skär röd paprika i mindre bitar. Strimla kycklingfilé. 
Hetta upp 1 tsk neutral olja i en rymlig stekpanna eller wok. Stek kycklingen ca 4 min, tills den är genomstekt och krydda med salt. Lägg upp på en tallrik. Torka ur och spara stekpannan.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl av vattnet när du häller av nudlarna.
 Hetta upp 1 tsk neutral olja i den använda stekpannan. Fräs rödlök, broccoli och röd paprika ca 3 min. Lägg i den stekta kycklingen och avhällda nudlar. Blanda ner teriyakisås, låt allt bli varmt. Späd med lite sparat nudelvatten till önskad konsistens.
Servera kycklingwok med nudlar.
Smaklig måltid!