20-30
10
Points®värde per portion
Linguine med räkor, zucchini, dill och citron
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- kräftdjur,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- tomatpuré
Grönsakssås
Zucchini
1 st
Morot
2 st
Neutral olja
1 tsk
Salt
Tomatpuré
½ msk
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Citron
½ st
Till servering
Linguine (Vete)
125 g
Räkor, (300 g) (Kräftdjur)
1 förp
Dill
20 g
Citron
½ st
Chili flakes
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl av kokvattnet när du häller av pastan.
- Grönsakssås: Hyvla långa remsor av zucchini och morötter med potatisskalare. Strimla tunt det som ej går att hyvla. Häll av räkor och finhacka dill.
- Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs zucchini och morot tillsammans med lite salt tills de mjuknat ca 3 min. Tillsätt tomatpuré och låt den steka med under omrörning ca 1 min.
- Blanda ner pasta, räkor, finhackad dill, matyoghurt och spä med pastavatten lite i taget. Rör om så att det blir krämigt. Smaka av med lite pressad citronsaft.
- Klyfta resten av citronen. Toppa räk- och zucchinipastan med lite chili flakes, servera med citronklyfta.