Linguine med räkor, zucchini, dill och citron
20-30
10
Points®värde per portion

Linguine med räkor, zucchini, dill och citron

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • kräftdjur,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • tomatpuré

Grönsakssås

Zucchini
1 st
Morot
2 st
Neutral olja
1 tsk
Salt
Tomatpuré
½ msk
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Citron
½ st

Till servering

Linguine (Vete)
125 g
Räkor, (300 g) (Kräftdjur)
1 förp
Dill
20 g
Citron
½ st
Chili flakes
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl av kokvattnet när du häller av pastan.
  2. Grönsakssås: Hyvla långa remsor av zucchini och morötter med potatisskalare. Strimla tunt det som ej går att hyvla. Häll av räkor och finhacka dill.
  3. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs zucchini och morot tillsammans med lite salt tills de mjuknat ca 3 min. Tillsätt tomatpuré och låt den steka med under omrörning ca 1 min.
  4. Blanda ner pasta, räkor, finhackad dill, matyoghurt och spä med pastavatten lite i taget. Rör om så att det blir krämigt. Smaka av med lite pressad citronsaft.
  5. Klyfta resten av citronen. Toppa räk- och zucchinipastan med lite chili flakes, servera med citronklyfta.