Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Frasig potatisgnocchi med rostad paprikakräm, broccoli och mandel
3.67 (126)
Under 35 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete·
- Mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- flingsalt
Röd paprika
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
⅓ + 1 msk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
1+1 krm
Svartpeppar
1 krm
Broccoli
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Mandelspån
25 g
Gnocchi
500 g
Olivolja
1 tsk
Flingsalt
Snackoliver
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 736 kcal
- Fett: 30 g
- Kolhydrater: 96 g
- Protein: 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Lägg potatisgnocchi i en bunke och täck med kallt vatten. Låt stå minst 5 min.
Halvera röd paprika på längden. Lägg med snittytan nedåt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Lägg hela vitlöksklyftor med skalet på plåten. Ringla över lite olivolja och krydda med lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
Skär broccoli i buketter och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 10 min. Ta ut plåten och blanda broccolin med mandelspån. Rosta ytterligare ca 5 min, tills broccolin och mandeln fått fin färg.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek väl avhälld gnocchi ca 4 min på hög värme, tills den fått fin färg och är frasig.
Dra bort skalet från paprikorna och vitlöksklyftorna. Lägg allt i en mixerbunke och mixa till en slät kräm med en stavmixer. Blanda ner olivolja, rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Bred ett tjockt lager med rostad paprikakräm i botten av två tallrikar. Toppa med frasig potatisgnocchi, rostad broccoli, mandelspån och snacksoliver. Servera direkt!
Smaklig måltid!