Chana masala med spenat, kokosmjölk och koriander
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Chana masala med spenat, kokosmjölk och koriander

3.78 (154)
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • tomatpuré
  • salt
  • vatten
Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Kikärtor
1 förp
Olja
Vitlök
2 klyfta
Garam masala
1 förp
Curry
1 tsk
Tomatpuré
2 msk
Senap
1 msk
(Senap)
Salt
½ tsk
Vatten
2 dl
Coconut cream
1 förp
Babyspenat
30 g
Basmatiris
125 g
Tomat
1 st
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 517 kcal
  • Fett: 18 g
  • Kolhydrater: 73 g
  • Protein: 17 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Skiva gul lök tunt. Grovhacka all tomat. Häll av och skölj kikärtor. Grovhacka koriander.
 Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs gul lök ca 4 min, tills den fått färg.
Tillsätt lite mer olja, pressad vitlök, garam masala, curry, tomatpuré, senap och salt. Fräs ca 2 min under omrörning på medelvärme. 
Blanda ner vatten, hälften av de hackade tomaterna, coconut cream och kikärtor. Sjud ca 5 min. Dra från värmen och blanda ner babyspenat.
Servera chana masala toppad med hackad koriander, resten av tomaterna och nykokt basmatiris.
Smaklig måltid!