25-35
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Chana masala med spenat, kokosmjölk och koriander
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- tomatpuré
- salt
- vatten
Chana masala
Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Kikärtor
1 förp
Neutral olja
Vitlök
2 klyfta
Garam masala
1 förp
Curry
1 tsk
Tomatpuré
2 msk
Senap (Senap)
1 msk
Salt
½ tsk
Vatten
2 dl
Coconut cream
1 förp
Babyspenat
30 g
Till servering
Basmatiris
125 g
Tomat
1 st
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 517 kcal
- Fett 18 g
- Kolhydrater 73 g
- Protein 17 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Skiva gul lök tunt. Grovhacka all tomat. Häll av och skölj kikärtor. Grovhacka koriander.
- Chana masala: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs gul lök ca 4 min, tills den fått färg.
- Tillsätt lite mer olja, pressad vitlök, garam masala, curry, tomatpuré, senap och salt. Fräs ca 2 min under omrörning på medelvärme.
- Blanda ner vatten, hälften av de hackade tomaterna, coconut cream och kikärtor. Sjud ca 5 min. Dra från värmen och blanda ner babyspenat.
- Servera chana masala toppad med hackad koriander, resten av tomaterna och nykokt basmatiris.