Vegetariskt
Krämig pasta med soltorkade tomater och ruccola
3.97 (428)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- mjölk
- salt
- svartpeppar
Soltorkade tomater
½ burk
Vispgrädde
1 dl
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Cocktailtomater
250 g
Mjölk
2 dl
Salt
1 ½ tsk
Svartpeppar
Casarecce
200 g
Quattrocento
30 g
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 753 kcal
- Fett: 35 g
- Kolhydrater: 85 g
- Protein: 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Använd gärna oljan från de soltorkade tomaterna.
Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen.
Häll av soltorkade tomater och lägg i en mixerbunke. Tillsätt vispgrädde och mixa slätt. Skiva bananschalottenlök och vitlök tunt.
Hetta upp olivolja (eller se tips!) i en stekpanna och fräs lök, vitlök och cocktailtomater ca 5 min.
Häll på den mixade vispgrädden, mjölken, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Sjud ca 3 min.
Finriv quattrocentro. Ta pastasåsen från värmen och rör ner pastan och hälften av osten.
Servera pastan toppad med resten av osten och ruccola.
Smaklig måltid!