Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- socker
- salt
Menemen
Gul paprika
1 st
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Chili flakes
2 krm
Ägg (Ägg)
4 st
Granatäppeltopping
Granatäpple
1 st
Bladpersilja
20 g
Fetaost (Mjölk)
50 g
Till servering
Surdegsbaguette (Vete)
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 720 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 85 g
- Protein 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Inget lock till stekpannan? Täck med aluminiumfolie istället!
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Grädda surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
- Menemen: Tärna gul paprika. Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna och fräs allt ca 5 min.
- Tillsätt konserverade körsbärstomater, socker, salt och chili flakes. Sjud under lock ca 5 min (se tips!).
- Gör fyra gropar i tomatsåsen och knäck försiktigt ner äggen. Sjud under lock ca 5 min, tills äggen precis stelnat. Låt äggen vara hela eller vänd runt allt till en äggröra.
- Granatäppeltopping: Kärna ur granatäpplet genom att rulla det på bänken med lite tryck så att kärnorna lossnar lättare. Halvera och pilla ur kärnorna. Grovhacka bladpersilja. Smula fetaost. Blanda allt i en skål.
- Servera menemen med granatäppeltopping och surdegsbaguette.