Timjankryddade färsbiffar med ratatouille och chèvrecrème
Utan gluten

Timjankryddade färsbiffar med ratatouille och chèvrecrème

4.11 (255)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • ströbröd
  • ägg
  • tomatpuré
  • vatten
  • sambal oelek
Chèvre
50 g
(Mjölk, Laktos)
Mjölk
1 msk
(Mjölk)
Salt
1 krm
Svartpeppar
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Ströbröd
¼ dl
Salt
½ tsk
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Ägg
1 st
(Ägg)
Nötfärs
250 g
Torkad timjan
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Olivolja
Zucchini
1 st
Röd paprika
1 st
Vitlök
1 klyfta
Torkad timjan
1 tsk
Tomatpuré
2 msk
Vatten
2 dl
Sambal oelek
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 611 kcal
  • Fett: 29 g
  • Kolhydrater: 51 g
  • Protein: 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
 Lägg rumstempererad chèvre i en skål tillsammans med mjölk. Mosa ihop allt med en gaffel. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Ställ åt sidan till servering.
 Skär potatis i tärningar, ca 2x2 cm. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 15 min, tills potatisen fått fin färg.
 Blanda ströbröd, salt, mjölk och ägg i en bunke. Blanda ner nötfärs, pressad vitlök, torkad timjan och nymald svartpeppar i bunken. Forma färsen till två biffar och stek i en stekpanna med olja ca 2 min per sida. Lägg över biffarna i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills biffarna är helt genomsteka (innertemp 72°C).
 Skär zucchini och röd paprika i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs zucchini, paprika och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt tomatpuré, sambal oelek, torkad timjan, salt och nymald svartpeppar. Blanda runt ordentligt. Tillsätt vatten och låt sjuda ca 5 min. Smaka eventuellt av med salt och nymald svartpeppar.
Servera köttfärsbiffar med potatis, ratatouille och chèvrecrème.
Smaklig måltid!