Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- mjölk
- salt
- svartpeppar
- bakplåtspapper
- olivolja
- ströbröd
- ägg
- tomatpuré
- vatten
- sambal oelek
Chèvrecrème
Chèvre (Mjölk, Laktos)
50 g
Mjölk (Mjölk)
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Potatis
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Timjankryddade färsbiffar
Ströbröd
¼ dl
Salt
½ tsk
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Ägg (Ägg)
1 st
Nötfärs
250 g
Torkad timjan
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Olivolja
Ratatouille
Zucchini
1 st
Röd paprika
1 st
Vitlök
1 klyfta
Torkad timjan
1 tsk
Tomatpuré
2 msk
Vatten
2 dl
Sambal oelek
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
Näringsvärde per portion
- Energi 611 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 51 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Chèvrecrème: Lägg rumstempererad chèvre i en skål tillsammans med mjölk. Mosa ihop allt med en gaffel. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Ställ åt sidan till servering.
- Potatis: Skär potatis i tärningar, ca 2x2 cm. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 15 min, tills potatisen fått fin färg.
- Timjankryddade färsbiffar: Blanda ströbröd, salt, mjölk och ägg i en bunke. Blanda ner nötfärs, pressad vitlök, torkad timjan och nymald svartpeppar i bunken. Forma färsen till två biffar och stek i en stekpanna med olja ca 2 min per sida. Lägg över biffarna i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills biffarna är helt genomsteka (innertemp 72°C).
- Ratatouille: Skär zucchini och röd paprika i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs zucchini, paprika och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt tomatpuré, sambal oelek, torkad timjan, salt och nymald svartpeppar. Blanda runt ordentligt. Tillsätt vatten och låt sjuda ca 5 min. Smaka eventuellt av med salt och nymald svartpeppar.
- Servera köttfärsbiffar med potatis, ratatouille och chèvrecrème.