Saffransrisotto med dill- och chilimarinerade räkor, fänkål och brynt smör
Laktosfri
Utan gluten

Saffransrisotto med dill- och chilimarinerade räkor, fänkål och brynt smör

4.28 (678)
Under 45 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Kräftdjur

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • kycklingbuljong
  • vitvinsvinäger
  • olivolja
  • tomatpuré
  • salt
  • smör
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Vitvinsvinäger
1 msk
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Risottoris
150 g
Tomatpuré
1 msk
Saffran
1 förp
Riven parmesan
50 g
(Mjölk)
Dill
20 g
Vitlök
½ klyfta
Chili flakes
2 krm
Olivolja
Räkor
1 förp
(Kräftdjur)
Fänkål
1 st
Vitvinsvinäger
1 msk
Olivolja
Salt
2 krm
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 576 kcal
  • Fett: 21 g
  • Kolhydrater: 66 g
  • Protein: 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp vatten, kycklingbuljong och vitvinsvinäger i en liten kastrull. Dra från värmen. 
Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, vitlök och risottoris ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och saffran. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då. 
 Finhacka dill (spara eventuellt några dillvippor till garnering). Blanda dill, pressad vitlök, chili flakes och lite olivolja i en bunke. Häll av räkorna. Blanda ner räkorna i bunken.
Strimla eller hyvla (gärna på mandolin) fänkål så tunt som möjligt. Lägg i en skål och blanda med vitvinsvinäger, lite olivolja och salt.
 Hetta upp smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg är det klart. 
Blanda ner riven parmesanost i risotton precis innan servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera saffransrisotto i två tallrikar. Toppa med marinerade räkor och fänkålssallad. Ringla över brynt smör och garnera eventuellt med några dillvippor.
Smaklig måltid!