Smörstekt torsk med mild pepparrotsås, potatis och citron

Smörstekt torsk med mild pepparrotsås, potatis och citron

3.99 (572)
Under 35 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • kycklingbuljong
  • salt
  • svartpeppar
Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Citron
1 st
Smör
2 msk
(Mjölk)
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Mjölk
2 ½ dl
(Mjölk)
Kycklingbuljong
½ tärning
Pepparrot
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Smör
1 msk
(Mjölk)
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 568 kcal
  • Fett: 22 g
  • Kolhydrater: 49 g
  • Protein: 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Smält smör i en liten kastrull. Pudra ner vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt smulad kycklingbuljong och låt sjuda ca 5 min. Skala och finriv pepparrot. Blanda ner pepparrot efter smak, ta lite i taget.
Skär broccoli i buketter och strimla stjälken. Låt broccolin koka med potatisen de sista 3 minuterna.
 Skär torsk i portionsbitar och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Stek torsken i en stekpanna med smör ca 2 min per sida.
Klyfta citronen. Servera nystekt torsk med pepparrotsås, broccoli, potatis och citronklyfta. Om ni vill, toppa med lite extra riven pepparrot.
Smaklig måltid!