Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- fisk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- vetemjöl
- mjölk
- kycklingbuljong
- salt
- svartpeppar
Till servering
Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Citron
1 st
Pepparrotsås
Smör (Mjölk)
2 msk
Vetemjöl (Vete)
2 tsk
Mjölk (Mjölk)
2 ½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Pepparrot
Smörstekt torsk
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Smör (Mjölk)
1 msk
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 568 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 49 g
- Protein 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Pepparrotsås: Smält smör i en liten kastrull. Pudra ner vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt smulad kycklingbuljong och låt sjuda ca 5 min. Skala och finriv pepparrot. Blanda ner pepparrot efter smak, ta lite i taget.
- Broccoli: Skär broccoli i buketter och strimla stjälken. Låt broccolin koka med potatisen de sista 3 minuterna.
- Smörstekt torsk: Skär torsk i portionsbitar och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Stek torsken i en stekpanna med smör ca 2 min per sida.
- Klyfta citronen. Servera nystekt torsk med pepparrotsås, broccoli, potatis och citronklyfta. Om ni vill, toppa med lite extra riven pepparrot.