Fish pakora - Indisk panerad fisk med mangochutney och ris

Indien

Fish pakora - Indisk panerad fisk med mangochutney och ris

Rätten saknar betyg
Under 40 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vetemjöl
  • vatten
  • olja
  • salt
Vetemjöl
¾ dl
(Vete)
Majsstärkelse
1 msk
Garam masala
1 tsk
Vatten
¾ dl
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Grön chili
½ st
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Olja
Salt
½ tsk
Broccoli
1 st
Rödlök
1 st
Olja
Ingefära
½ bit
Babyspenat
30 g
Salt
Basmatiris
125 g
Lime
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Mango chutney
1 burk
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 764 kcal
  • Fett: 16 g
  • Kolhydrater: 111 g
  • Protein: 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Blanda vetemjöl, majsstärkelse och garam masala i en bunke. Vispa ner kallt vatten tills allt mjöl har löst sig och blivit en jämn smet. Skala och grovhacka ingefära, grön chili och vitlök, lägg allt i en mortel. Mortla till en puré (saknar du mortel så finhacka allt). Vispa ner i smeten och låt stå till steg 5. 
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Skär broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Klyfta rödlök. Skala och finriv ingefära. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs broccoli och rödlök ca 3 min. Tillsätt ingefära och babyspenat, låt fräsa ½ min, krydda med lite salt. 
Dela torskfilé i mindre bitar. Hetta upp rikligt med neutral olja i en rymlig stekpanna. 
Doppa fiskbitarna i smeten. Lägg försiktigt ner fisken i den varma stekpannan och stek den i omgångar ca 2 min per sida, tills de har fått fin färg. Lägg upp på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt.
Klyfta lime. Servera nystekt fish pakora med ingefärsstekt broccoli, basmatiris, matyoghurt, mango chutney och limeklyfta.
Smaklig måltid!