Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vetemjöl
- vatten
- neutral olja
- salt
Fish pakora
Vetemjöl (Vete)
¾ dl
Majsstärkelse
1 msk
Garam masala
1 tsk
Vatten
¾ dl
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Grön chili
½ st
Torskfilé (Fisk)
300 g
Neutral olja
Salt
½ tsk
Ingefärsstekt broccoli
Broccoli
1 st
Rödlök
1 st
Neutral olja
Ingefära
½ bit
Babyspenat
30 g
Salt
Till servering
Basmatiris
125 g
Lime
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Mango chutney
1 burk
Näringsvärde per portion
- Energi 764 kcal
- Fett 16 g
- Kolhydrater 111 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Förberedelser fish pakora: Blanda vetemjöl, majsstärkelse och garam masala i en bunke. Vispa ner kallt vatten tills allt mjöl har löst sig och blivit en jämn smet. Skala och grovhacka ingefära, grön chili och vitlök, lägg allt i en mortel. Mortla till en puré (saknar du mortel så finhacka allt). Vispa ner i smeten och låt stå till steg 5.
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Ingefärsstekt broccoli: Skär broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Klyfta rödlök. Skala och finriv ingefära. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs broccoli och rödlök ca 3 min. Tillsätt ingefära och babyspenat, låt fräsa ½ min, krydda med lite salt.
- Fish pakora: Dela torskfilé i mindre bitar. Hetta upp rikligt med neutral olja i en rymlig stekpanna.
- Doppa fiskbitarna i smeten. Lägg försiktigt ner fisken i den varma stekpannan och stek den i omgångar ca 2 min per sida, tills de har fått fin färg. Lägg upp på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt.
- Klyfta lime. Servera nystekt fish pakora med ingefärsstekt broccoli, basmatiris, matyoghurt, mango chutney och limeklyfta.