Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- tomatpuré
- salt
- vatten
- smör
- flytande honung
Chana Masala
Gul lök
½ st
Tomat
1 st
Kikärtor
1 förp
Neutral olja
Vitlök
1 klyfta
Garam masala
1 förp
Tomatpuré
2 msk
Mild senap (Senap)
1 msk
Salt
½ tsk
Vatten
2 ½ dl
Coconut cream
1 förp
Pulao
Gul lök
½ st
Smör (Mjölk)
½ msk
Lagerblad
1 st
Basmatiris
125 g
Vatten
2 ½ dl
Salt
¼ tsk
Grön chili
½-1 st
Koriander
20 g
Raita
Snackgurka
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Spiskummin
2 krm
Salt
1 krm
Currystekt kål
Vitkål
150 g
Smör (Mjölk)
1 msk
Curry
1 tsk
Flytande honung
½ tsk
Mild senap (Senap)
1 tsk
Salt
1 krm
Vatten
½ dl
Till servering
Mango chutney
1 burk
Naanbröd (Mjölk, Vete, Laktos)
½ förp
Näringsvärde per portion
- Energi 950 kcal
- Fett 33 g
- Kolhydrater 138 g
- Protein 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Chana masala: Skiva gul lök tunt. Tärna tomat. Häll av och skölj kikärtor. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs gul lök ca 4 min, tills den fått färg.
- Tillsätt lite mer olja, pressad vitlök, garam masala, tomatpuré, senap och salt. Fräs ca 2 min under omrörning på medelvärme. Blanda ner vatten, coconut cream, tomat och kikärtor. Sjud till servering. Smaka av med lite salt.
- Pulao: Grovhacka gul lök. Hetta upp smör i en kastrull. Fräs lök och lagerblad ca 5 min. Tillsätt basmatiris, vatten och salt. Låt koka ca 12 min. Skiva grön chili tunt och blanda ner i riset. Toppa med koriander.
- Raita: Grovriv snackgurka. Blanda i en skål med matyoghurt, spiskummin och salt.
- Currystekt kål: Strimla vitkål. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs kål ca 4 min. Tillsätt curry, honung, senap och salt, fräs ytterligare ca 2 min på hög värme. Häll på vatten och låt koka in.
- Till servering: Värm naanbröd enligt anvisning på förpackningen.
- Servera chana masala, pulao, currystekt kål, raita, naanbröd och mango chutney i separata skålar eller på en indisk thali (metalltallrik med separata fack).