25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Asiatiska salladswraps med chili och jordnötter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Jordnötter,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- vitvinsvinäger
- vatten
- neutral olja
Tomat- & chilidressing
Röd chili
½ st
Tomat
2 st
Vitlök
1 klyfta
Socker
½ msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Asiatisk färs
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 ½ msk
Vatten
2 msk
Socker
½ msk
Malen ingefära
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Neutral olja
1 msk
Vegetarisk färs
1 förp
Tillbehör
Jasminris
125 g
Romansallad
1 st
Rödlök
½ st
Koriander
20 g
Jordnötter (Jordnötter)
40 g
Näringsvärde per portion
- Energi 724 kcal
- Fett 33 g
- Kolhydrater 75 g
- Protein 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili kan variera i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Tomat- och chilidressing: Kärna ur röd chili. Grovhacka chili, tomat och vitlök. Lägg i en mixerbunke och tillsätt socker, japansk soja och vitvinsvinäger. Mixa slätt.
- Asiatisk färs: Blanda japansk soja, vatten, socker, malen ingefära och pressad vitlök i en liten skål. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek vegetarisk färs ca 4 min, tills den fått fin färg. Tillsätt sojablandningen och stek ytterligare ca 1 min.
- Tillbehör: Plocka bladen från romansallad. Strimla rödlök. Grovhacka koriander och jordnötter.
- Fyll salladsbladen med jasminris, asiatisk färs, rödlök, koriander och jordnötter. Servera med tomat- och chilidressing!