Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Asiatiska salladswraps med chili och jordnötter
3.85 (460)
Under 35 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- vitvinsvinäger
- vatten
- olja
Röd chili
½ st
Tomat
2 st
Vitlök
1 klyfta
Socker
½ msk
Japansk soja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Japansk soja
1 ½ msk
Vatten
2 msk
Socker
½ msk
Malen ingefära
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Olja
1 msk
Vegetarisk färs
1 förp
Jasminris
125 g
Romansallad
1 st
Rödlök
½ st
Koriander
20 g
Jordnötter
40 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 727 kcal
- Fett: 33 g
- Kolhydrater: 76 g
- Protein: 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili kan variera i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Kärna ur röd chili. Grovhacka chili, tomat och vitlök. Lägg i en mixerbunke och tillsätt socker, japansk soja och vitvinsvinäger. Mixa slätt.
Blanda japansk soja, vatten, socker, malen ingefära och pressad vitlök i en liten skål. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek vegetarisk färs ca 4 min, tills den fått fin färg. Tillsätt sojablandningen och stek ytterligare ca 1 min.
Plocka bladen från romansallad. Strimla rödlök. Grovhacka koriander och jordnötter.
Fyll salladsbladen med jasminris, asiatisk färs, rödlök, koriander och jordnötter. Servera med tomat- och chilidressing!
Smaklig måltid!