20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Laksa - het nudelsoppa med kidneybönor, kokosmjölk och jordnötter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Jordnötter,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- socker
- sambal oelek
- grönsaksbuljong
Laksa
Champinjoner
200 g
Hackad ingefära, vitlök och chili
1 förp
Röd currypasta
½ förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
5 dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Socker
½ tsk
Sambal oelek
½ tsk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Kidneybönor
1 förp
Lime
1 st
Till servering
Risnudlar
½ förp
Koriander
20 g
Jordnötter (Jordnötter)
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 598 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 64 g
- Protein 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen.
- Laksa: Kvarta champinjoner. Hetta upp en stekgryta med en förpackning hackad ingefära, vitlök och chili, fräs röd currypasta och champinjoner ca 1 min.
- Tillsätt coconut cream, vatten, japansk soja, socker, sambal oelek (efter egen smak) och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 7 min.
- Häll av kidneybönor och rör ner i grytan. Smaka av med pressad saft från halva limen.
- Klyfta resten av limen och grovhacka koriander. Lägg upp nudlar i två skålar och häll över soppan. Toppa laksa med jordnötter, koriander och limeklyfta.