Kryddig kycklinggryta med soltorkade tomater och rostad potatis
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- flytande margarin
Rostad potatis
Potatis
400 g
Olivolja
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Kryddig kycklinggryta
Soltorkade tomater
50 g
Kycklingfilé
300 g
Flytande margarin
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Fetaost (Mjölk)
50 g
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
1¼ dl
Linas tre kryddor
½ förp
Till servering
Snackgurka
1 st
Mixsallad
30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad potatis: Skiva potatis i cm-tjocka skivor och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugn ca 20 min. Rör om efter halva tillagningstiden.
- Strimla avrunna soltorkade tomater. Skär kycklingfilé i 4 delar.
- Kryddig kycklinggryta: Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna eller stekgryta. Bryn kycklingbitarna och pressad vitlök ca 3 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Smula över fetaost och lägg ner de soltorkade tomatstrimlorna.
- Blanda Milda mat med Linas tre kryddor i en skål. Häll blandningen över kycklingen och låt puttra ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Till servering: Tärna snackgurka och blanda med salladsmix i en skål.
- Servera kryddig kycklinggryta med rostad potatis och sallad.