Kryddig kycklinggryta med soltorkade tomater och rostad potatis

ViktVäktarna

Utan gluten
12
Points®värde per portion

Kryddig kycklinggryta med soltorkade tomater och rostad potatis

Rätten saknar betyg
Under 35 min
9 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • flytande margarin
Potatis
400 g
Olivolja
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Soltorkade tomater
50 g
Kycklingfilé
300 g
Flytande margarin
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Fetaost
50 g
(Mjölk)
Milda mat 4%
1¼ dl
(Mjölk, Laktos)
Linas tre kryddor
½ förp
Snackgurka
1 st
Mixsallad
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skiva potatis i cm-tjocka skivor och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugn ca 20 min. Rör om efter halva tillagningstiden. 
Strimla avrunna soltorkade tomater. Skär kycklingfilé i 4 delar. 
 Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna eller stekgryta. Bryn kycklingbitarna och pressad vitlök ca 3 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Smula över fetaost och lägg ner de soltorkade tomatstrimlorna.
Blanda Milda mat med Linas tre kryddor i en skål. Häll blandningen över kycklingen och låt puttra ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Tärna snackgurka och blanda med salladsmix i en skål.
Servera kryddig kycklinggryta med rostad potatis och sallad. 
Smaklig måltid!