Kryddig kycklinggryta med soltorkade tomater och rostad potatis
25-35
Utan gluten
12
Points®värde per portion

Kryddig kycklinggryta med soltorkade tomater och rostad potatis

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • flytande margarin

Rostad potatis

Potatis
400 g
Olivolja
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar

Kryddig kycklinggryta

Soltorkade tomater
50 g
Kycklingfilé
300 g
Flytande margarin
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Fetaost (Mjölk)
50 g
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
1¼ dl
Linas tre kryddor
½ förp

Till servering

Snackgurka
1 st
Mixsallad
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad potatis: Skiva potatis i cm-tjocka skivor och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugn ca 20 min. Rör om efter halva tillagningstiden. 
  3. Strimla avrunna soltorkade tomater. Skär kycklingfilé i 4 delar. 
  4. Kryddig kycklinggryta: Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna eller stekgryta. Bryn kycklingbitarna och pressad vitlök ca 3 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Smula över fetaost och lägg ner de soltorkade tomatstrimlorna.
  5. Blanda Milda mat med Linas tre kryddor i en skål. Häll blandningen över kycklingen och låt puttra ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  6. Till servering: Tärna snackgurka och blanda med salladsmix i en skål.
  7. Servera kryddig kycklinggryta med rostad potatis och sallad.