Kycklingwok med cashewnötter och färsk ingefära
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- vete,
- cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- sambal oelek
- vatten
- neutral olja
Woksås
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1½ msk
Sambal oelek
1 tsk
Lime
1 st
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Sweet chilisås
1 msk
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Vatten
½ dl
Kycklingwok
Gul lök
½ st
Röd paprika
1 st
Broccoli
1 st
Kycklinginnerfilé
280 g
Neutral olja
2 tsk
Cashewnötter (Cashewnötter)
20 g
Till servering
Fullkornsris
1 dl
Sweet chilisås
2 msk
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka fullkornsris enligt anvisning på förpackningen.
- Woksås: Blanda ihop soja, pressad limesaft, riven ingefära, finriven vitlök, sambal oelek, sweet chilisås, sesamolja och vatten i en liten skål.
- Klyfta gul lök, skär röd paprika i bitar och skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Skär kycklinginnerfiléerna i två delar.
- Kycklingwok: Hetta upp hälften av den neutrala oljan i en stekpanna eller wok och stek kycklingen ca 3 min. Krydda med salt och lägg åt sidan, spara stekpannan.
- Hetta upp resterande neutral olja i den använda stekpannan. Stek grönsakerna på hög värme så att de får lite färg, men behåller sin krispighet. Krydda med lite salt. Vänd ner kycklingen och häll på woksåsen. Stek ytterligare ca 2 min tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Till servering: Rosta cashewnötter i en torr panna och blanda ner i woken. Servera med nykokt fullkornsris och sweet chilisås.