Nötfärsbiffar med honungsrostad palsternacka och balsamicoskysås
30-40
Laktosfri

Nötfärsbiffar med honungsrostad palsternacka och balsamicoskysås

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sojabönor,
  • svaveldioxid,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • flytande honung
  • ströbröd
  • mjölk
  • smör
  • vetemjöl
  • vatten
  • balsamvinäger
  • socker
  • köttbuljong

Rostade rotfrukter

Palsternacka
300 g
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Flytande honung
1 tsk
Torkad timjan
1 tsk

Nötfärsbiffar

Ströbröd
2 msk
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Olivolja

Balsamicosky

Dill
20 g
Smör (Mjölk)
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Vatten
1 ¾ dl
Balsamvinäger
2 msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ tsk
Socker
½ msk
Köttbuljong
½ tärning
Näringsvärde per portion
  • Energi 616 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 75 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostade rotfrukter: Klyfta palsternacka. Lägg småpotatis på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Lägg palsternackan på den andra sidan. Blanda allt med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Ringla honung över palsternackan och strö över torkad timjan. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min.
  3. Nötfärsbiffar: Blanda ströbröd, mjölk, dijonsenap, torkad rosmarin, salt, lite nymald svartpeppar och nötfärs i en bunke. Forma till 2 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn biffarna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform. Tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Spara pannan.
  4. Balsamicosky: Smält lite smör i den använda stekpannan. Pudra över vetemjöl. Tillsätt vatten, balsamvinäger, kinesisk soja, socker och smulad köttbuljong. Koka upp och låt sjuda på medelvärme ca 5 min. Smaka av med lite salt.
  5. Grovhacka dill och blanda ner hälften i såsen. Servera nötfärsbiffar med rostade rotfrukter och balsamicosky. Toppa med resten av dillen!