Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitvinsvinäger
- socker
- salt
- neutral olja
Morotssallad
Morot
2 st
Koriander
10 g
Vitvinsvinäger
½ msk
Socker
½ tsk
Salt
Frasig fläskfärs
Ingefära
½ bit
Bananschalottenlök
1 st
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Salt
1 krm
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Socker
1 tsk
Tillbehör
Jasminris
125 g
Romansallad
½ st
Koriander
10 g
Chili flakes
Näringsvärde per portion
- Energi 605 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 63 g
- Protein 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om någon inte gillar koriander - servera istället vid sidan av!
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Finhacka bananschalottenlök. Bryt bladen från romansallad.
- Morotssallad: Skala och grovriv morötter. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål. Blanda med vitvinsvinäger, socker och lite salt.
- Frasig fläskfärs: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs fläskfärs och salt på hög värme ca 6 min, tills färsen är frasig. Sänk till medelvärme. Tillsätt riven ingefära, hackad lök, japansk soja, vitvinsvinäger och socker. Fräs ytterligare ca 3 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt.
- Fyll romansalladsblad med nykokt jasminris, frasig fläskfärs och morotssallad. Toppa med koriander och chili flakes.