Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- flytande honung
- vatten
- kycklingbuljong
- vitvinsvinäger
Ugnsrostade grönsaker
Zucchini
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Torkad oregano
2 tsk
Olivolja
½ tsk
Salt
2 krm
Chili flakes
2 krm
Kyckling i tomatsås
Kycklingfilé
300 g
Olivolja
1 msk
Salt
Svartpeppar
Flytande honung
1 tsk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Torkad oregano
2 tsk
Vitlök
2 klyfta
Chili flakes
½ tsk
Kycklingbuljong
1 tärning
Vitvinsvinäger
1 tsk
Till servering
Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
½ förp
Ruccola
65 g
Chili flakes
Näringsvärde per portion
- Energi 742 kcal
- Fett 17 g
- Kolhydrater 90 g
- Protein 58 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Ugnsrostade grönsaker: Tärna zucchini (ca 2x2 cm). Klyfta bananschalottenlök och tomat. Lägg i en smord ugnsform och blanda med torkad oregano, olivolja, salt och chili flakes. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min, tills grönsakerna fått lite färg.
- Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
- Kyckling i tomatsås: Skär kycklingfilé i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek kycklingen ca 3 min, tills den fått fin färg. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Tillsätt honung, krossade tomater, vatten, torkad oregano, pressad vitlök, chili flakes och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 6 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Bryt mozzarellan i mindre bitar. Vänd ner pasta och rostade grönsaker i pannan med kyckling och tomatsås. Smaka av med vitvinsvinäger.
- Servera spicy mezze maniche toppad med mozzarella, ruccola och lite chili flakes.