Sydfransk fisksoppa med saffran och vardagsaioli

Sydfransk fisksoppa med saffran och vardagsaioli

4.13 (432)
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • socker
  • kycklingbuljong
  • salt
  • svartpeppar
Surdegsbaguette
1 st
(Vete)
Morot
2 st
Gul lök
1 st
Olivolja
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Torkad timjan
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vatten
3 dl
Saffran
1 förp
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1 tsk
Kycklingbuljong
1 tärning
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
1 krm
Svartpeppar
Tomat
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 670 kcal
  • Fett: 18 g
  • Kolhydrater: 85 g
  • Protein: 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Tillaga surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen. 
Skala och skiva morot. Klyfta gul lök. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs lök, morot, tomatpuré, torkad timjan och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, saffran, vitvinsvinäger, socker och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 6 min.
Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med olivolja, pressad vitlök och salt.
 Skär torskfilé i mindre bitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg ner fisken i grytan och sjud ca 3 min, tills fisken är klar. Tärna tomat och rör ner i grytan.
Servera sydfransk fisksoppa med nygräddad surdegsbaguette och vardagsaioli.
Smaklig måltid!