20-30
Laktosfri
Stekt torsk med brynt sojasmör, pak choy och rostade sesamfrön
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- fisk,
- sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- smör
Pak choy
Pak choy
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Babyspenat
30 g
Neutral olja
1 tsk
Salt
Chili flakes
Brynt sojasmör
Smör (Mjölk)
2 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Stekt torsk
Torskfilé (Fisk)
300 g
Smör (Mjölk)
1 tsk
Salt
3 krm
Till servering
Jasminris
125 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 541 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 54 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Hetta upp en torr stekpanna. Rosta sesamfrön ca 2 min. Rör så att det inte bränner. Lägg över på ett fat och spara stekpannan.
- Förberedelser: Skär pak choy i mindre bitar. Klyfta bananschalottenlök.
- Pak choy: Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Fräs pak choy och lök på hög värme ca 2 min. Vänd ner babyspenat. Krydda med lite salt och en nypa chili flakes (valfritt). Lägg över på ett fat och spara stekpannan.
- Brynt sojasmör: Smält smör i en liten kastrull. Ta smöret från värmen när det luktar nötigt och har en gyllenbrun färg. Vispa ner japansk soja.
- Stekt torsk: Krydda torskfilé med salt. Hetta upp smör i den använda stekpannan. Stek fisken ca 3 min per sida, tills den är klar. Lägg upp på ett serveringsfat och häll över det brynta sojasmöret.
- Servera torsk med brynt sojasmör, pak choy och nykokt jasminris. Toppa med rostade sesamfrön!