30-40
Torikatsu - Krispig kyckling med asiatisk coleslaw, sesamfrön och jasminris
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitvinsvinäger
- ketchup
- balsamvinäger
- flytande honung
- vetemjöl
- ägg
- vatten
- salt
- neutral olja
Asiatisk coleslaw
Sesamfrön (Sesamfrön)
2 msk
Rött äpple
1 st
Vitkål
300 g
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Katsu-sås
Ketchup
¼ dl
Balsamvinäger
½ msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Flytande honung
1 tsk
Torikatsu
Vetemjöl (Vete)
Ägg (Ägg)
1 st
Vatten
1 tsk
Panko (Vete)
Kycklinglårfilé
300 g
Salt
½ tsk
Neutral olja
Till servering
Jasminris
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 749 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 87 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en skål.
- Asiatisk coleslaw: Finstrimla äpple och vitkål. Lägg allt i en bunke och blanda med japansk soja, vitvinsvinäger, pressad vitlök och matyoghurt. Blanda ner de rostade sesamfröna.
- Katsu-sås: Blanda ketchup, balsamvinäger, japansk soja och flytande honung i en liten skål.
- Torikatsu: Ta fram tre tallrikar. Lägg vetemjöl på en tallrik. Vispa upp ägg och lite vatten på en tallrik och lägg panko på den sista tallriken.
- Torikatsu: Krydda kycklinglårfilé med salt. Vänd kycklingbitarna i vetemjölet, sedan i äggblandningen och slutligen i panko. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Stek kycklingen frasig på medelvärme ca 3 min per sida, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Ringla lite katsu-sås över den frasiga kycklingen. Servera med asiatisk coleslaw och jasminris.