Torikatsu - Krispig kyckling med asiatisk coleslaw, sesamfrön och jasminris
30-40

Torikatsu - Krispig kyckling med asiatisk coleslaw, sesamfrön och jasminris

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitvinsvinäger
  • ketchup
  • balsamvinäger
  • flytande honung
  • vetemjöl
  • ägg
  • vatten
  • salt
  • neutral olja

Asiatisk coleslaw

Sesamfrön (Sesamfrön)
2 msk
Rött äpple
1 st
Vitkål
300 g
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl

Katsu-sås

Ketchup
¼ dl
Balsamvinäger
½ msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Flytande honung
1 tsk

Torikatsu

Vetemjöl (Vete)
Ägg (Ägg)
1 st
Vatten
1 tsk
Panko (Vete)
Kycklinglårfilé
300 g
Salt
½ tsk
Neutral olja

Till servering

Jasminris
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 748 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 88 g
  • Protein 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en skål.
  3. Asiatisk coleslaw: Finstrimla äpple och vitkål. Lägg allt i en bunke och blanda med japansk soja, vitvinsvinäger, pressad vitlök och matyoghurt. Blanda ner de rostade sesamfröna.
  4. Katsu-sås: Blanda ketchup, balsamvinäger, japansk soja och flytande honung i en liten skål.
  5. Torikatsu: Ta fram tre tallrikar. Lägg vetemjöl på en tallrik. Vispa upp ägg och lite vatten på en tallrik och lägg panko på den sista tallriken.
  6. Torikatsu: Krydda kycklinglårfilé med salt. Vänd kycklingbitarna i vetemjölet, sedan i äggblandningen och slutligen i panko. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Stek kycklingen frasig på medelvärme ca 3 min per sida, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  7. Ringla lite katsu-sås över den frasiga kycklingen. Servera med asiatisk coleslaw och jasminris.