Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- socker
- ättiksprit (12%)
- ströbröd
- salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- köttbuljong
- vitvinsvinäger
Till servering
Småpotatis
400 g
Bladpersilja
20 g
Inlagd gurka
Snackgurka
1 st
Vatten
1 dl
Socker
2 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Pannbiffar
Mjölk (Mjölk, Laktos)
½ dl
Ströbröd
¼ dl
Torkad timjan
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Smör (Mjölk)
½ tsk
Sås
Bananschalottenlök
1 st
Smör (Mjölk)
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Mjölk (Mjölk, Laktos)
2 dl
Köttbuljong
½ tärning
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ tsk
Vitvinsvinäger
½ tsk
Svartpeppar
Socker
½ tsk
Näringsvärde per portion
- Energi 602 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 70 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka småpotatis i lättsaltat vatten.
- Inlagd gurka: Skiva snackgurka tunt och lägg i en bunke. Blanda med vatten, socker och ättikssprit (12%).
- Pannbiffar: Blanda mjölk, ströbröd, torkad timjan, salt, lite nymald svartpeppar och nötfärs i en bunke. Forma färsen till 4 biffar.
- Hetta upp en rymlig stekpanna med lite smör och bryn biffarna ca 2 min per sida, tills de fått färg. Lyft över på en tallrik. Spara pannan.
- Sås: Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite smör i den använda stekpannan och fräs löken ca 2 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt smulad köttbuljong, socker, vitvinsvinäger, kinesisk soja och lite nymald svartpeppar. Lägg tillbaka biffarna i pannan och sjud ca 6 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Grovhacka bladpersilja. Toppa pannbiffarna med persilja och servera med sås, inlagd gurka och kokt potatis.