15-20
Utan gluten
Vegetariskt
Snabb indisk dhal med yoghurt, mango chutney och koriander
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- grönsaksbuljong
- salt
Dhal
Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Morot
1 st
Röda linser
1 förp
Olivolja
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Garam masala
1 förp
Kons. körsbärstomater
1 förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt
Chili flakes
Till servering
Basmatiris
125 g
Koriander
10 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Mango chutney
1 burk
Näringsvärde per portion
- Energi 718 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 112 g
- Protein 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Skär gul lök och tomat i grova bitar. Slanta morot. Häll av och skölj röda linser.
- Dhal: Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs lök, tomat, morot, pressad vitlök och garam masala ca 2 min, tills löken mjuknat.
- Tillsätt linser, konserverade körsbärstomater, coconut cream, vatten och smulad grönsaksbuljong till grytan. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med lite salt och chili flakes.
- Grovhacka koriander. Servera dhal med koriander, basmatiris, matyoghurt och mango chutney.