Laktosfri
Bulgogistekt kalkonfärs med nudlar och mangosallad
4.09 (520)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- vatten
- socker
- vitvinsvinäger
- olja
- svartpeppar
Lime
1 st
Mango
1 st
Rödlök
½ st
Salt
Rött äpple
1 st
Vatten
1 dl
Japansk soja
2 msk
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Sesamolja
½ msk
Olja
Kalkonfärs
300 g
Salt
Svartpeppar
Risnudlar
½ förp
Romansallad
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 659 kcal
- Fett: 25 g
- Kolhydrater: 73 g
- Protein: 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Bryt risnudlar i mindre bitar och koka enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt.
Skölj limen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Skala och tärna mango. Strimla rödlök. Lägg allt i en salladsskål. Smaka av med pressad saft från limen och lite salt.
Grovriv äpple. Blanda äpple, vatten, japansk soja, socker, vitvinsvinäger, pressad vitlök och sesamolja i en bunke.
Hetta upp lite neutral olja i en wok eller stekpanna. Fräs kalkonfärsen tills den fått fin färg, ca 3 min. Blanda ner woksåsen. Låt fräsa ytterligare ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Bryt blad från romansallad och lägg på ett fat.
Fyll salladsblad med bulgogistekt kalkonfärs, mangosallad och risnudlar. Rulla ihop och ät direkt.
Smaklig måltid!