Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- rödvinsvinäger
Klyftpotatis
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Cevapcici
Bananschalottenlök
1 st
Nötfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Paprikapulver
½ msk
Tomatpuré
1 msk
Salt
½ tsk
Vatten
1 msk
Olivolja
Tomatsallad
Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Olivolja
2 tsk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Till servering
Ajvar relish
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 499 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 47 g
- Protein 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Klyftpotatis: Klyfta potatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min.
- Cevapcici: Grovriv bananschalottenlök och lägg i en bunke. Blanda med nötfärs, pressad vitlök, paprikapulver, tomatpuré, vatten och salt. Forma till 8 st avlånga biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna runt om ca 10 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Tomatsallad: Skiva tomat och rödlök. Lägg på en tallrik och ringla över olivolja och rödvinsvinger. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
- Servera nystekt cevapcici med klyftpotatis, tomatsallad och ajvar.