Torsk med sesamfrö- och gurksallad, soja och brynt smör
Laktosfri

Torsk med sesamfrö- och gurksallad, soja och brynt smör

3.91 (511)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • sambal oelek
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • smör
  • olja
Gurka
1 st
Rödlök
½ st
Salt
2 krm
Sambal oelek
1 tsk
Socker
½ msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Sesamolja
1 msk
(Sesamfrön)
Sesamfrön
2 msk
(Sesamfrön)
Smör
25 g
(Mjölk)
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor, Vete)
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
Olja
Jasminris
125 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 571 kcal
  • Fett: 21 g
  • Kolhydrater: 59 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Skär gurka i bitar och skiva rödlök. Lägg i en skål och blanda ner salt, sambal oelek, socker, vitvinsvinäger och sesamolja.
 Hetta upp smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg är det klart. Häll över smöret i en värmetålig skål och blanda ner japansk soja.
Skär torsk i portionsbitar och krydda med lite salt. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
Strö sesamfrön över gurksalladen och servera med stekt torks, brynt smör- och sojadressing och jasminris.
Smaklig måltid!