Utan gluten
Örtstekta fläskkotletter med gremolatarostade rotfrukter
3.97 (627)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- flytande honung
Småpotatis
400 g
Morötter
300 g
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Citron
1 st
Bladpersilja
20 g
Vitlök
2 klyfta
Fläskkotlett
300 g
Torkad oregano
½ msk
Salt
Olivolja
Matyoghurt
1 dl
Torkad dragon
½ msk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 517 kcal
- Fett: 19 g
- Kolhydrater: 50 g
- Protein: 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta småpotatis och morötter. Lägg allt på en smord ugnsplåt. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 22 min, eller tills rotfrukterna är klara.
Skölj citronen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Skär citronen i klyftor. Lägg citronskalet i en liten skål. Finhacka bladpersilja och vitlök. Blanda ner i skålen.
Skär fläskkotlett i cm-tjocka skivor. Krydda med torkad oregano och lite salt.
Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Blanda ihop matyoghurt med torkad dragon och honung. Smaka av med lite salt.
Blanda de rostade rotfrukterna med gremolata och servera med örtstekta fläskkotletter, citronklyftor och dragonsås.
Smaklig måltid!