Kalkonfärscurry med kokosmjölk
Laktosfri
Utan gluten

Kalkonfärscurry med kokosmjölk

3.98 (391)
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olja
    • salt
    • sambal oelek
    • tomatpuré
    • vitvinsvinäger
    • vatten
    • kycklingbuljong
    Vitkål
    200 g
    Bananschalottenlök
    1 st
    Olja
    Kalkonfärs
    300 g
    Salt
    ½ tsk
    Sambal oelek
    1 tsk
    Malen ingefära
    1 tsk
    Curry
    1 tsk
    Tomatpuré
    1 msk
    Vitvinsvinäger
    1 msk
    Kokosmjölk
    ½ förp
    Vatten
    1 ½ dl
    Kycklingbuljong
    1 tärning
    Jasminris
    125 g
    Röd paprika
    1 st
    Näringsinnehåll per portion
    • Energi: 707 kcal
    • Fett: 32 g
    • Kolhydrater: 67 g
    • Protein: 37 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
    Strimla vitkål. Klyfta bananschalottenlök.
    Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs kalkonfärs med salt på hög värme ca 3 min.
    Sänk till medelvärme. Tillsätt vitkål, sambal oelek (valfritt), malen ingefära, curry, tomatpuré, vitvinsvinäger, kokosmjölk, vatten och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 4 min, tills färsen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Tillsätt bananschalottenlök och sjud ytterligare ca 2 min under lock. 
    Tärna röd paprika.
    Strö paprikabitar över grytan med kalkonfärscurry. Servera med nykokt jasminris.
    Smaklig måltid!