Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- kräftdjur,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- mjölk
- kycklingbuljong
- vitvinsvinäger
Grönsaker
Tomat
2 st
Fänkål
1 st
Olivolja
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Parmesansås
Gul lök
1 st
Smör (Mjölk)
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Mjölk (Mjölk)
2 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Salt
1 krm
Svartpeppar
Riven parmesan (Mjölk)
50 g
Vitvinsvinäger
1 msk
Tillbehör
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Tagliatelle (Vete)
200 g
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 700 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 85 g
- Protein 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Förberedelser: Finhacka gul lök. Klyfta tomat. Strimla fänkål. Häll av räkor.
- Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till pastakoket i steg 6.
- Grönsaker: Lägg den strimlade fänkålen och tomaterna i en smord ugnsform. Blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min.
- Parmesansås: Hetta upp smör i en kastrull. Fräs lök och pressad vitlök ca 3 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt smulad kycklingbuljong, salt och lite nymald svartpeppar. Koka upp och sjud ca 5 min. Späd med lite mer mjölk om såsen blir för tjock.
- Koka tagliatelle enligt anvisningen på förpackningen.
- Parmesansås: Ta kastrullen med sås från värmen. Vispa ner riven parmesan (spara gärna lite till servering). Smaka av med lite vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
- Blanda avhälld pasta med parmesansås och grönsaker. Toppa med räkor, riven parmesan och ruccola.