Krämig parmesantagliatelle med räkor och ruccola
25-35

Krämig parmesantagliatelle med räkor och ruccola

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • kräftdjur,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • kycklingbuljong
  • vitvinsvinäger

Grönsaker

Tomat
2 st
Fänkål
1 st
Olivolja
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Parmesansås

Gul lök
1 st
Smör (Mjölk)
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Mjölk (Mjölk)
2 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Salt
1 krm
Svartpeppar
Riven parmesan (Mjölk)
50 g
Vitvinsvinäger
1 msk

Tillbehör

Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Tagliatelle (Vete)
200 g
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 700 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 85 g
  • Protein 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Förberedelser: Finhacka gul lök. Klyfta tomat. Strimla fänkål. Häll av räkor. 
  3. Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till pastakoket i steg 6. 
  4. Grönsaker: Lägg den strimlade fänkålen och tomaterna i en smord ugnsform. Blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min. 
  5. Parmesansås: Hetta upp smör i en kastrull. Fräs lök och pressad vitlök ca 3 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt smulad kycklingbuljong, salt och lite nymald svartpeppar. Koka upp och sjud ca 5 min. Späd med lite mer mjölk om såsen blir för tjock. 
  6. Koka tagliatelle enligt anvisningen på förpackningen. 
  7. Parmesansås: Ta kastrullen med sås från värmen. Vispa ner riven parmesan (spara gärna lite till servering). Smaka av med lite vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar. 
  8. Blanda avhälld pasta med parmesansås och grönsaker. Toppa med räkor, riven parmesan och ruccola.