25-35
0,9 kg CO2e
Laktosfri
Pasta con polpette di maiale - små fläskfärsbullar i tomatsås
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- tomatpuré
- kycklingbuljong
- socker
- salt
- svartpeppar
Tomatsås
Gul lök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Passerade tomater
1 förp
Kycklingbuljong
½ tärning
Socker
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Polpette di maiale
Tomatpuré
1 msk
Paprikapulver
½ tsk
Torkad oregano
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Fläskfärs
250 g
Tillbehör
Linguine (Vete)
200 g
Röd paprika
1 st
Morot
1 st
Bladpersilja
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 760 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 90 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Tomatsås: Finhacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs lök, pressad vitlök och tomatpuré på medelvärme ca 2 min. Tillsätt passerade tomater, smulad kycklingbuljong och socker. Sjud på svag värme ca 8 min. Smaka av såsen med lite salt och nymald svartpeppar.
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
- Polpette di maiale: Rör ihop tomatpuré, paprikapulver, torkad oregano, salt och lite nymald svartpeppar i en rymlig bunke. Blanda ner fläskfärs och forma färsen till ca 10 små köttbullar.
- Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och sjud under lock ca 12 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Vänd köttbullarna försiktigt i såsen någon gång under koktiden.
- Tillbehör: Tärna röd paprika. Skala och skär moroten i stavar. Lägg i skålar.
- Grovhacka bladpersilja och strö över köttbullarna. Servera köttbullar i tomatsås med nykokt pasta och grönsaker.