Peruansk kyckling med tomat- och koriandersalsa, rostad sötpotatis och vitlökssås
0,7 kg CO2e
Utan gluten

Peruansk kyckling med tomat- och koriandersalsa, rostad sötpotatis och vitlökssås

4.35 (605)
Under 45 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • socker
  • olivolja
  • bakplåtspapper
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Linas tre kryddor
1 msk
Salt
½ tsk
Socker
½ tsk
Olivolja
1 tsk
Minutfilé
330 g
Sötpotatis
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
¾ krm
Röd chili
½ st
Bananschalottenlök
½ st
Koriander
20 g
Tomat
1 st
Lime, tvättad
1 st
Salt
1 ½ krm
Olivolja
1 msk
Romansallad
1 st
Salt
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 615 kcal
  • Fett: 18 g
  • Kolhydrater: 66 g
  • Protein: 47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Blanda pressad saft från limen, pressad vitlök, Linas tre kryddor, salt, socker och olivolja i en bunke. Lägg ner minutfilé i marinaden och låt marinera minst 15 min.
Skär sötpotatis i mindre bitar och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och krydda med lite salt. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min, tills potatisen fått fin färg.
Blanda matyoghurt, pressad vitlök och salt i en liten skål.
Finhacka röd chili (för en mildare salsa - ta bort frön och fröfäste) och lägg i en skål. Finhacka bananschalottenlök och koriander. Tärna tomat. Lägg allt i en skål. Finriv det yttersta skalet på limen. Blanda ner det rivna skalet och pressad saft från halva limen, salt och olivolja.
Hetta upp en grill- eller stekpanna. Grilla kycklingen ca 3 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg upp kycklingen på en skärbräda eller ett fat och låt vila några minuter innan servering.
Dela romansallad på längden. Krydda snittytan med lite salt. Stek i en stekpanna med olivolja eller grilla i grillpanna på snittytan ca 1 min.
Servera grillad kyckling med rostad sötpotatis, tomat- och koriandersalsa, vitlökssås och romansallad.
Smaklig måltid!