Asiatisk fläskfärs med äggnudlar och koriander
20-30
0,8 kg CO2e
Laktosfri

Asiatisk fläskfärs med äggnudlar och koriander

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • flytande honung
  • vatten
  • neutral olja
  • sambal oelek
  • salt

Sås

Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Koriander
10 g
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 ½ msk
Flytande honung
1 msk
Vatten
1 ½ dl
Majsstärkelse
½ msk
Malen ingefära
1 tsk

Grönsaker

Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st
Neutral olja

Chilistekt fläskfärs

Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Sambal oelek
½ tsk
Salt

Tillbehör

Äggnudlar (Ägg, Vete)
1 förp
Koriander
10 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 646 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 64 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till nudlarna i steg 4.
  2. Sås: Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Grovhacka vitlök och koriander. Lägg allt i en mixerbunke tillsammans med japansk soja, flytande honung, vatten, majsstärkelse, malen ingefära och pressad saft från halva limen. Mixa till en sås med stavmixer. 
  3. Grönsaker: Skär broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Skär röd paprika i mindre bitar. Hetta upp lite neutral olja i en stek- eller wokpanna. Fräs broccoli och paprika ca 3 min. Lägg upp på ett fat och täck med plastfolie, spara pannan.
  4. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av nudlarna och lägg tillbaka i kastrullen.
  5. Chilistekt fläskfärs: Hetta upp lite neutral olja i den använda pannan. Fräs fläskfärs på hög värme ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök, sambal oelek och lite salt. Fräs ytterligare ca 2 min. Slå över såsen och koka upp. Sjud ca 1 min. Smaka av med lite salt.
  6. Klyfta resten av limen. Grovhacka koriander. Blanda ner fläskfärs och grönsaker i kastrullen med äggnudlar. Blanda väl. Servera i djupa tallrikar. Toppa med koriander och limeklyfta.