Lättrimmad torskfilé med brynt hasselnötssmör, rotsellericrème och dill
0,5 kg CO2e
Laktosfri
Utan gluten

Lättrimmad torskfilé med brynt hasselnötssmör, rotsellericrème och dill

4.21 (1300)
Under 45 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Hasselnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • vatten
  • smör
  • mjölk
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Salt
¾ msk
Vatten
3 ½ dl
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Potatis
400 g
Rotselleri
300 g
(Selleri)
Smör
1 msk
(Mjölk)
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Hasselnötter
20 g
(Hasselnötter)
Smör
25 g
(Mjölk)
Vitvinsvinäger
½ tsk
Dill
20 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 535 kcal
  • Fett: 25 g
  • Kolhydrater: 42 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

För ett snabbare recept, hoppa över att rimma fisken! Krydda då med lite salt innan tillagning istället.

Värm ugnen till 140°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
 Blanda kallt vatten och salt i en rymlig bunke. Skär fisken i portionsbitar och lägg ner i bunken. Låt stå och rimma ca 15 min. Häll av fisken och låt rinna av på lite hushållspapper. Lägg över i en smord ugnsform och tillaga ca 15 min i mitten av ugnen.
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skala och skär rotselleri i mindre bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och lägg i en mixerbunke. Tillsätt smör och mjölk. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
 Grovhacka hasselnötter. Hetta upp smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg är det klart. Dra från värmen och blanda ner hasselnötter och vitvinsvinäger.
Plocka dillen. Servera ugnsbakad lättrimmad torsk med rotsellericrème, kokt potatis och brynt hasselnötssmör. Toppa med dillvippor.
Smaklig måltid!