Snabb linsgryta med pasta och majs
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- grönsaksbuljong
- salt
- svartpeppar
- neutral olja
- vitvinsvinäger
- socker
Linsgryta
Vatten
4 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Röda linser, torkade
1 dl
Röd paprika
1 st
Zucchini
½ st
Casarecce 3 dl (Vete)
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Salt
½ tsk
Torkad oregano
½ msk
Curry
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Majs, (160 g)
1 förp
Svartpeppar
Kålsallad
Coleslawmix
1 förp
Neutral olja
2 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
½ tsk
Örtmix 1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Salladslök
½ förp
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Linsgryta: Koka upp vatten med smulad grönsaksbuljong i en rymlig stekgryta. Häll i röda linser och låt sjuda 5 min.
- Tärna röd paprika och zucchini.
- Häll i casarecce, röd paprika, zucchini, pressad vitlök, krossade tomater, salt, torkad oregano, curry och chili flakes i grytan. Låt sjuda ytterligare ca 10 min tills pastan är klar. Rör om med jämna mellanrum så det inte bränner.
- Kålsallad: Lägg coleslawmix i en salladsskål. Blanda ner neutral olja, vitvinsvinäger, socker, örtmix, salt och nymald svartpeppar. Blanda ihop en stund med händerna så att kålen mjuknar. Strimla salladslök och blanda ner.
- Häll av majs. Blanda ner majs i linsgrytan och smaka av med lite salt, nymald svartpeppar, curry och chili flakes.
- Servera linsgryta med kålsallad.