Currydoftande köttfärsgryta med paprika och ris
3.93 (251)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Kycklingbuljong
- mjölk
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- vetemjöl
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Kycklingbuljong
½ tärning
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Curry
1 tsk
Salt
2 krm
Malen kanel
½ krm
Svartpeppar
Vetemjöl
1 tsk
Mjölk
1 dl
Matyoghurt
1 dl
Basmatiris
125 g
Röd paprika
1 st
Morot
2 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 610 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 68 g
- Protein:
- 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du vill ha mer hetta i grytan - tillsätt lite sambal oelek!
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Tärna röd paprika. Skala och grovriv morot. Lägg upp allt i skålar.
Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Stek lök och nötfärs ca 4 min. Tillsätt smulad kycklingbuljong, pressad vitlök, tomatpuré, curry, salt, malen kanel och lite nymald svartpeppar.
Blanda ner vetemjöl och mjölk och låt puttra ca 4 min. Ta grytan från värmen och rör ner matyoghurt.
Toppa currygrytan med tärnad paprika. Servera med nykokt ris och rivna morötter.
Smaklig måltid!