Laktosfri
Senapsbiffar på kalkon med löksky, persilja och gurka
3.85 (200)
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- olivolja
- salt
- smör
- socker
- ströbröd
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
Kalkonfärs
300 g
Ströbröd
¼ dl
Mjölk
½ dl
Dijonsenap
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Gul lök
1 st
Smör
½ msk
Socker
½ tsk
Vetemjöl
1 tsk
Vatten
2 dl
Kinesisk soja
1 tsk
Salt
Potatis
400 g
Bladpersilja
20 g
Gurka
½ st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 496 kcal
- Fett:
- 18 g
- Kolhydrater:
- 48 g
- Protein:
- 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka småpotatis i lättsaltat vatten.
Blanda ströbröd, mjölk, dijonsenap, salt, lite nymald svartpeppar och kalkonfärs i en bunke. Forma till 2 biffar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn biffarna 2-3 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen 6-8 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Spara pannan.
Skiva gul lök. Hetta upp lite smör i den använda stekpannan och bryn löken med socker 2-3 min. Pudra över vetemjöl. Rör ner vatten och kinesisk soja. Sjud 5-6 min och smaka av med lite salt.
Grovhacka bladpersilja och skär gurkan i stavar. Servera senapsbiffar med löksky, nykokt potatis och gurka. Toppa med persilja!
Smaklig måltid!