Ribollita - toscansk grönsakssoppa med bönor och svartkål
0,4 kg CO2e
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Ribollita - toscansk grönsakssoppa med bönor och svartkål

3.76 (205)
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar
Morot
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Svartkål
100 g
Små vita bönor
½ förp
Olivolja
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
4 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt
Svartpeppar
Små vita bönor
½ förp
Citron
½ st
Olivolja
2 msk
Svartpeppar
Salt
1 krm
Bladpersilja
10 g
Surdegspavé
2 st
(Vete)
Bladpersilja
10 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 501 kcal
  • Fett: 22 g
  • Kolhydrater: 60 g
  • Protein: 16 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skala och tärna morot smått. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Ansa och strimla svartkål. Häll av och skölj vita bönor till både ribollita och bönspread. Finhacka all bladpersilja.
Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs morot, lök och vitlök ca 3 min. Tillsätt svartkål, konserverade körsbärstomater, vatten och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 15 min, eller tills grönsakerna är mjuka.
Grädda surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
Tvätta citron ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg stora vita bönor, citronskal, pressad citronsaft (ca 1 tsk), olivolja, salt och lite nymald svartpeppar i en mixerbunke. Mixa till en slät röra med stavmixer. Blanda ner bladpersilja. Smaka av med lite salt.
Rör ner vita bönor i grytan och sjud ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Toppa ribollita med resten av persiljan. Servera med surdegspavé och bönspread.  
Smaklig måltid!